Podjetje Kozmobis se ukvarja s proizvodnjo izdelkov za nego kože obraza in telesa. Vsi izdelki so rezultat lastnega razvoja, tudi z inovativnimi rešitvami.

ŠPORT, REKREACIJA, UTRUJENO TELO

Myoactive cream, Myorelax gel in Osvežilni balzam so izdelki namenjeni širokemu krogu uporabnikov: osebni negi športnikov, rekreativcev in za ljudi, s težkimi, utrujenimi nogami. Izdelki so rezultat lastnega razvoja ter lastne proizvodnje ob sodelovanju z visoko izobraženimi in izkušenimi strokovnjaki s področij farmacevtske tehnologije, športne medicine in kozmetologije. Kaj je garancija za učinkovitost naših izdelkov? Njihova sestava. Zasnovani so na kombinaciji escina beta (ekstrakt divjega kostanja-Horse chestnut extract) in aromatičnih spojinah (mentol, kafra, evkaliptovo, sivkino in brinjevo olje), ki delujejo specifično na različne nepetostne receptorske kanale v koži in povzročajo ugodne občutke. Izvirna kombinacija aktivnih sestavin, vgrajenih v sodobne nosilne sisteme, ki so zasnovani na koži prijaznih materialih in podpirajo delovanje samega izdelka, je ključ za uspešen in dolgo časa trajajoč učinek izdelkov.


::: nekaj za osvežitev znanja :::

ESCIN BETA - deluje protivnetno, krepi kapilarno steno in zmanjšuje njeno prepusnost, s čimer zmanjšuje iztekanje in nabiranje tekočine v ekstrakapilarnem prostoru. Primeren je pri negi površinskih delov telesa z oteklinami, modricami in krčnim žilami.
KAFRA - desensitizira prehodne napetostne receptorske kanale (TRPV1), ki imajo ključno vlogo pri vnetnem procesu.
MENTOL in EVKALIPTUSOVO OLJE - delujeta na iste prehodne napetostne receptorske kanale (TRPM8) kot temperature 28°C -> 18°C, kar omogoča prijeten hladilni učinek na površini telesa.